Vill du leda och utveckla ett ekumeniskt diakonalt arbete i Umeå?

Arbetsuppgifter
Som verksamhetschef är du direkt underställd föreningens styrelse. Du har ett övergripande och strategiskt ansvar för personal, ekonomi, arbetsmiljö och diakonal verksamhet. Du leder organisationen mot ett medlemskap som innebär en omvandling till Stadsmission. Du delar den värdegrund som formulerats av Öppen Gemenskap samt den värdegrund som kan bli aktuell om organisationen blir medlem i Sveriges stadsmissioner. Du ansvarar för att verksamheten bedrivs enligt gällande lagar och avtal.

Om dig
Vi söker dig som är en utåtriktad och kreativ ledare med förmåga att skapa goda relationer. Du har en relevant högskoleutbildning och har arbetat som chef. Du har erfarenhet av arbete på strategisk nivå och kompetens att leda människor i en organisation där värdegrund, professionalitet och affärsmässighet står i centrum. Du kan skapa engagemang och är duktig på att möjliggöra arbetsglädje och delaktighet. Du är tydlig och synlig i relation till personal, medlemsorganisationer och externa kontakter.

Om oss
Öppen Gemenskap drivs av en ideell förening med en kristen grundsyn vars 17 medlemmar är församlingar och pastorat i Svenska kyrkan, Hedlundakyrkan, EFS, Frälsningsarmén och Umeå Bibelcenter. Verksamheten riktar sig till människor i social utsatthet och omfattar idag öppet hus, akutboende, kvinnojour, stöd till barn och unga med en förälder eller annan viktig vuxen som är frihetsberövad samt cykelverkstad och cykelbutik. För närvarande är 14 personer anställda i verksamheten. En målsättning är att i samarbete med våra medlemmar öka antalet volontärer.

Välkommen med din ansökan senast den 11 oktober!
Skicka CV och personligt brev till info@oppengemenskap.se
Skriv verksamhetschef i ämnesraden. Tillträde enligt överenskommelse.

För mer information om tjänsten kan du kontakta
Verksamhetschef Stina Axelsson Gezelius
Telefon 070-562 03 88
E-post stina.a.gezelius@oppengemenskap.se

Vice ordförande Kerstin Lundmark
Telefon 070-510 15 60
E-post kerstin.h.lundmark@gmail.com

Facklig företrädare
Åsa Bäcklin, Vision
Telefon 070-263 09 93
E-post Asa.Backlin@vision.se