Vi finns för dig som är barn eller ungdom med en familjemedlem i fängelse, häkte eller frivård. Du som är barnets eller den unges förälder eller anhörige är också välkommen att få stöd hos oss.

 

Vi erbjuder

 

 


 

K u m u l u s    ö p p n a r    i    S k e l l e f t e å !

Vi är jätteglada och stolta att kunna meddela att vi kommer att etablera oss i Skellefteå!

 

D E N   1 4   M A R S   S T A R T A R   V I !

 

Vi kommer att befinna oss i Skellefteå en dag var tredje vecka. Vi kommer att hålla till centralt i Sensus lokaler på Södra Järnvägsgatan 50, alldeles bakom busstorget.

Ring eller maila gärna till oss om du har frågor eller om du vill boka in en tid!

 

 


Allra först bjuder vi in till 

Ö P P E T   H U S

måndag 26 februari

kl. 18.00 – 20.00

 

 

Bor du i Skellefteåtrakten och har en familjemedlem i häkte, fängelse, rättspsykiatri eller frivård?  Då vill vi bjuda in dig till vårt Öppet Hus måndagen den 26 februari!

Det blir en kväll med olika aktiviteter, spel och pyssel för den som vill. Du får möjlighet att träffa oss som jobbar i Kumulus och få veta lite mer om oss, och kanske också träffa andra familjer i liknande situation. Du bestämmer själv om du vill berätta något om din situation eller inte.

Vi bjuder på fika!

Varmt välkommen att titta in hos oss på Södra Järnvägsgatan 50!

 

 


 

Du är inte ensam

I de allra flesta skolor i Sverige finns det barn och unga som har någon nära i fängelse, häkte eller frivård. Men det är lätt att tro att man är ensam eftersom att ingen pratar om det. När någon i familjen blir frihetsberövad kan familjen hamna i kris, barn och vuxna kan känna både saknad, ilska, förvirring, skam och ledsamhet. Det finns också många frågor man kan undra över.  Då kan det vara bra att ha någonstans att vända sig och det kan vara skönt att märka att man inte är ensam.

 

 

 

 


 

Det här är Kumulus

På Kumulus är vi vana att möta barn och familjer i jobbiga situationer. Vi har också kunskap om hur det kan vara för familjer som har en familjemedlem frihetsberövad och hur det kan fungera inom Kriminalvården. Vi riktar oss i första hand till barn och unga i åldrarna 4 till 18. Men du som är över 18 är självklart också välkommen till oss. Läs mer


 

Det är vi som jobbar i Kumulus

 

 Bild kommer snart

 

Pernilla

Utbildad pedagog.

Har tidigare jobbat som handledare och utbildare och som behandlare i öppenvård.

 

Jenny

Utbildad socionom.

Har tidigare jobbat som behandlare i öppenvård med missbruksbehandling och med anhörigstöd.


Hör av dig till oss!

Telefon: 070-260 83 81

Mail: kumulus@oppengemenskap.se

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *