Vi finns för dig som är barn eller ungdom med en familjemedlem i fängelse, häkte eller frivård. Du som är barnets eller den unges förälder eller anhörige är också välkommen att få stöd hos oss.

 

Vi erbjuder

 

Du är inte ensam

I de allra flesta skolor i Sverige finns det barn och unga som har någon nära i fängelse, häkte eller frivård. Men det är lätt att tro att man är ensam eftersom att ingen pratar om det. När någon i familjen blir frihetsberövad kan familjen hamna i kris, barn och vuxna kan känna både saknad, ilska, förvirring, skam och ledsamhet. Det finns också många frågor man kan undra över.  Då kan det vara bra att ha någonstans att vända sig och det kan vara skönt att märka att man inte är ensam.

 

 

 

 


 

Det här är Kumulus

På Kumulus är vi vana att möta barn och familjer i jobbiga situationer. Vi har också kunskap om hur det kan vara för familjer som har en familjemedlem frihetsberövad och hur det kan fungera inom Kriminalvården. Vi riktar oss i första hand till barn och unga i åldrarna 4 till 18. Men du som är över 18 är självklart också välkommen till oss. Läs mer


 

Det är vi som jobbar i Kumulus

 

Kristin Frykholm

Utbildad socionom.

Har tidigare jobbat inom socialtjänst, Alkohol- och drogmottagningen, och på flera HVB-hem i Umeå och Robertsfors.

 

Jenny Bodén

Utbildad socionom.

Har tidigare jobbat i öppenvård med missbruksbehandling och anhörigstöd.


Hör av dig till oss!

Telefon: 070-260 83 81

Mail: kumulus@oppengemenskap.se

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *